neděle 1. prosince 2013

Domácí Becherovka

Nikde nevíte, kde se dostanete k zajímavému a osvědčenému receptu. Já jsem recept na domácí Becherovku dostala od jednoho neznámého pána v místní vinotéce. Sice bylo něco málo po poledni a pán už měl evidentně něco v sobě, ale já neměla důvod mu nevěřit. A obsluha mu nadšeně přitakávala. Mezi zákazníky je recept prý už rozšířený a noví se stále chodí ptát. A já ho zase rozšířím po internetu, protože pán povídal, že originální Becherovka se může jít zahrabat. Třeba si ji nakonec oblíbí i na Hradě... 




Indgredience:

- 0,5 litru domácího kalvadosu
- 1 dcl vlažné vody
- 1 lžička nebo 1 pytlík stomaranu (nebo jiného čaje na trávení z lékárny)
- 1 vanilkový cukr
- 2 svítky skořice
- 6 hřebíčků
- 3 lžíce cukru krystal

Připravíme si sedmičkovou zavařovací sklenici, umyjeme ji a necháme uschnout. Nalijeme do ní kalvados. Pokud nemáme, klidně i slivovici, ale pán mě ujišťoval, že kalvados je nejlepší volba. Přilijeme vodu, přidáme čaj, oba cukry, skořici, hřebíček a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Na 36 hodin uložíme na chladné a tmavé místo, sem tam protřepeme. Po 36 hodinách přecedíme přes plátýnko do lahví. 


 




Žádné komentáře:

Okomentovat