Libeček lékařský je stejně jako koriandr bylinka, kterou jedni k smrti nenávidí a druzí zbožňují. Jeho výrazná chuť je využívaná především jako koření do polévek a salátů. Ale jde z něj i pesto, jehož chuť vás určitě překvapí.
Ingredience:
- 2 větvičky libečku
- hrst mandlí
- 5 stroužků česneku
- asi 4 lžíce strouhaného parmazánu
- špetka soli
- olivový olej extra virgine
V hmoždíři nebo v mixéru rozdrtíme mandle, přidáme libeček otrhaný ze stonků, česnek a olivový olej podle potřeby. Zpracováváme, dokud se nevytvoří spojená směs. Přidáme nastrouhaný sýr, promícháme a podle potřeby dosolíme. Přendáme do čisté sklenice, zakápneme dalším olivovým olejem a skladujeme v lednici. Z celé dávky budeme mít přibližně půl malé zavařovací skleničky.
Žádné komentáře:
Okomentovat