čtvrtek 31. října 2013

Chilli sůl

Vzhledem k tomu, že konec sezóny se rychle a nezadržitelně blíží, bylo zapotřebí zapátrat po laskominách, které se dají vyrábět během celého roku. A objevila jsem ochucené soli. Což mi jako inspirace vydrží snad celou zimu. Navíc to není nic složitého. Něco ve stylu za pár peněz hodně muziky. Když si koupíte kilo mořské hrubé soli, můžete těch solí vyzkoušet víc. Navíc se blíží Vánoce a ochucená sůl je hezký dárek. 




Ingredience

- 5 ks červených chilli papriček
- 1 lžička sušeného chilli
- mořská hrubá nebo himalájská růžová sůl

Papričky omyjeme, odkrojíme stopku. Pokud chcete sůl méně pálivou, odstraňte semínka, pokud vám větší ostrost nevadí, klidně je tam nechejte. Nahrubo nakrájíme a vložíme do mixéru. Rozmixujeme na jemno. Přesypeme do misky, přidáme sůl. Minimálně ve stejném množství jako je chilli. Promícháme. Směs je potřeba vysušit. Na pekáč rozložíme pečící papír, nasypeme sůl a necháme v troubě minimálně půl hodiny na 55-70°C. Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě. 





Žádné komentáře:

Okomentovat